مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضایی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ایجاد شد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از ایجاد «مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضایی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود» خبر داد و تصریح کرد: با ایجاد این مرکز تعداد مراکز تحقیقاتی موجود در این واحد دانشگاهی به 3 مرکز افزایش یافت.

دکتر سیداحمد ابوالقاسمی‌فر در خصوص چگونگی اخذ مجوز ایجاد «مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضایی» گفت: "پس از انجام بازدید میدانی و تأیید شدن وجود پتانسیلهای لازم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود و موفقیت این مرکز در جذب طرح های تحقیقاتی درآمدزا در سال جاری مجوز ایجاد «مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضایی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود» توسط مدیرکل پژوهش ها و مراکز تحقیقاتی سازمان‌ مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد."

وی با بیان اینکه این مرکز تا کنون در زمینه حقوقی و طرح های برون دانشگاهی فعالیت های زیادی را انجام داده است ابراز کرد: " خانم دکتر عظیمیان از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ریاست این مرکز را بر عهده دارند."

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در خصوص ایده ایجاد مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضایی گفت: "مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضایی پس از تجربه موفق کارگاه های درون دانشگاهی و همچنین برگزاری شبیه سازی دادرسی در حقوق داخلی برای اولین بار در سطح دانشگاه های کشور ایجاد شد."

ابوالقاسمی فر در بیان فواید و هدف ایجاد مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضایی گفت:"این مرکز موجب شاخص شدن رشته حقوق در بین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در سطح کشور است چرا که بصورت رایگان کارآموزی حقوقی را برخلاف سایر دانشگاه ها برای دانشجویان فراهم نموده است."

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ادامه داد:" این مرکز متشکل از دو هسته علمی و با رویکرد اولیه اخذ طرح های پژوهشی برون دانشگاهی تأسیس شد و متشکل از اعضای هیات علمی واحد و تعدادی از پژوهشگران خارج از واحد است که گام‌های ابتدایی پروژه های تحقیقاتی را برداشته اند."

وی در تشریح عملکرد این مرکز ابراز داشت:"در سطح معاضدت قضایی با رویکرد کارآموزی، دانشجویان در سه دپارتمان حقوقی، کیفری و خانواده اقدام به ارشاد و راهنمایی مراجعان می نمایند. در فاز اول که معاضدت است، مددجو می تواند صرفا از هم فکری و مشاوره حقوقی مشاوران مرکز استفاده کرده و توصیه های تخصصی را دریافت نماید، در فاز دوم در صورت تمایل می تواند از خدمات کتبی مشاوران بصورت تدوین‌شکواییه، دادخواست، اظهارنامه و لوایح در حوزه های مختلف استفاده کند.

دکتر ابوالقاسمی فر در بیان اهمیت وجود این مرکز گفت: "آنچه که مسلم است ضعف آموزش عملی برای دانشجویان حقوق در سراسر کشور وجود دارد و حال آنکه حساسیت و ضرورت کارورزی برای فارغ التحصیل حقوق هم‌پای محصلان پزشکی وجود دارد چراکه اگر یک پزشک صرفا جان یک انسان در دست هایش است یک قاضی یا وکیل سرنوشت جان، مال و ناموس و حیثیت انسان ها را تعیین می کند."

وی با گلایه از برخی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی به دلیل عدم رعایت حقوق مالکیت فکری و معنوی گفت:"متأسفانه برخی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی بدون احترام به حقوق مالکیت فکری و بدون داشتن مجوزهای قانونی از عناوین این مرکز و مسابقاتی مثل شبیه سازی دادرسی(موت کورت) که در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد اقدام به سوء استفاده تبلیغاتی نموده اند که شایسته است از چنین بداخلاقی های حرفه ای اجتناب شود."

دکتر ابوالقاسمی فر در بیان بخشی از اقدامات صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در سال 98 گفت: "پیش از این یعنی در ماههای پایانی سال 97 در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود تنها «مرکز تحقیقات نانوذرات بیولوژیک در پزشکی» کشور ایجاد و در مردادماه امسال افتتاح شد در این مرکز آقای دکتر بهروز یحیایی و همکاران ایشان روی سلول های سرطانی کار می کنند و با مرکز علمی بسیاری قرار داد منعقد کرده اند و تحقیقات زیادی را انجام داده اند."

وی در توضیح مراکز تحقیقاتی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ادامه داد: "در پاییز امسال هم «مرکز تحقیقات مواد مؤثره گیاهان دارویی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود» توسط معاون علوم پزشکی سازمان مرکزی دانشگاه افتتاح شد که در آن دکتر مجید مظفری عضو هیأت علمی گروه شیمی واحد و همکاران ایشان بر روی گیاهان  زعفران و آلوئه ورا و سایر گیاهان با خواص دارویی مطالعه و فعالیت می کنند."

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با اشاره به اینکه دو مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود وجود دارد خاطر نشان کرد: " یکی از این مراکز رشد زیر نظر پارک علم و فن آوری استان سمنان است و یکی دیگر به صورت مستقل است و دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود جزو معدود دانشگاههای کشور است که دارای دو مرکز رشد فناوری می باشد. همچنین پنج شرکت دانش بنیان با محصول در این دانشگاه مستقر هستند‌."

ابوالقاسمی فر در پایان صحبت های خود تاکید کرد: "این دستاوردها که فقط در این دانشگاه کوچک به دست آمده نتیجه استفاده و میدان دادن به جوانان است و دشمن سعی بر این دارد تا با کوچک جلوه دادن این دستاوردهای مهم و مأیوس کردن مردم به خصوص نسل جوان، نظام جمهوری اسلامی ایران را ضعیف و بی کفایت نشان دهد که الحمدلله کور خوانده است و اقدامات ما خاری در چشم دشمنان این مرز و بوم است."

• سه شنبه 06 اسفند 1398
یزدان پناهی

رئیس حوزه ریاست و روابط عمومي دانشگاه

0 نظر

جمعه 17 مرداد 1399 . 08:11 .